Pandemia joka muistetaan

| Juha Leviäkangas

Keibu

Tätä kirjoittaessani elämme Suomessa tilanteessa, jossa Koronaviruksen aiheuttama, ja ihmisen levittämä kulkutauti on vaatinut yksitoista kuolonuhria. Tehohoidossa on tällä hetkellä 41 henkeä. Toivomme heille selviytymistä ja pikaista paranemista.

Meistä kukaan ei vielä tiedä, kuinka pitkä pinna ja taistelutahto tarvitaan tautia vastaan, mutta olipa lopputulos mikä tahansa, kestämätön tilanne ei kuitenkaan kestä loputtomiin. Joku siirto strategiassa tapahtuu. Ammatit kuten hoitaja, siivooja ja ruokalähetti, ovat nostaneet samaan aikaan profiiliaan tavalla, johon ei etujärjestöjen mainoskampanjoilla kyetä.

Myös yrittäjyys on nyt huomattu entistä tärkeämpänä yhteiskuntaa pystyssä pitävänä voimana. Yksi yhteiskunnan merkittävä siirto, on tukea PK yrityksiä erilaisin tukimenetelmin, joko tarjoamalla neuvontaa ja konsultointia, tai suoralla hankeavustuksella. Viimeeksi mainittu erityinen Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa, on tarkoitettu Suomessa toimiville pk-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta. Tilitoimistot ja kirjanpitäjät on nyt myös katsottu tärkeäksi palveluntuottajaksi kriisiajan yhteiskunnassa. Verot pitää saada kiertoon ja palkat maksuun.

Suomen Säätiötilipalvelu tarjoaa myös palveluitaan viranomaisten apuna. Olemme ELY-keskusten yritysten kehittämispalveluiden puitetoimittaja sekä Business Finlandin hyväksymä Innovaatiosetelin palveluntarjoaja. Kerromme näistä mahdollisuuksista mielellämme lisää.

Toivomme että tämä pandemia saadaan pian haltuun. Oma arvaukseni on, että rokote ja lääke niille jotka sairastuvat, on jo pitkällä. Nyt vielä voittaa ”Stay at Home”-talous, huomenna odottavat taas ”Go to Out”- talouden monet mahdollisuudet.

Ely Puitetoimittaja
Bf Innovaatioseteli
Img 7437

Juha Leviäkangas

EMBA, hallituksen puheenjohtaja

juha.leviakangas@saatiotilipalvelu.fi