Annankadun ihmeellinen luonto

| Jim

Lahjaksi Ilmaa Photoshop

Täällä tilitoimistossa meillä on jo varsin rikas floora ja fauna. Viherkasveja on karttunut kukkapurkkien lukumäärällä laskettuna 59 kpl. Lajikkeita arviolta noin nelisenkymmentä.  Eläimistö muodostuu merivedessä viihtyvistä kaloista, merietanoista ja kotiloista (10 kpl. astarea turbo snail -etanaa, käärmemeritähti, 6 erakkorapua, neitotokko, keltavälskäri, keltasilmävälskäri, 3 vuokkokalaa).

Nuori mäyräkoira Muska aloitti meillä syksyllä, keskittyen HR osaston työviihtyvyysasioihin. Toimistolla on vielä kaksi Karhua ja yksi Susi, mutta niistä voidaan kertoa aivan eri tarina.

Joka tapauksessa luonto, sen tutkiminen, ymmärtäminen ja monimuotoisuudensäilyttäminen on meille tärkeää. Annoimme jälleen tänä vuonna Joululahjat Itämeren suojeluun, kuten muutamina aiempinakin vuosina.  Viime kesän sinilevätilanne Suomenlahdella vahvisti ajatusta, että jotain pitää tehdä. Suomen maatalous ja sen aiheuttamat ravinnekuormat näyttäytyivät lahjomattomalla tavalla satelliittikuvissa. Happea, sitä kaivattua kylmää ja hapekasta suolapulssia Tanskan salmista odotellessa aiotaan edelleenkin olla mukana yhteistyössä, jonka myötä voidaan vielä joskus palauttaa kesäiset uimarannat uintikelpoisiksi läpi kesän, pysyvästi. 

Jim

Jim

jim@viljamedia.com