Pääsiäinen, ainahan se on mielessä

| Juha Leviäkangas

Eastersstp

Meillä tilitoimistossa vuosikello kiertää tiettyä rataansa, jossa aikaikkuna vuoden alusta Vappuun tarkoittaa yleensä vuoden kiireisintä sesonkia. Siihen aletaan valmistautua jo marraskuulla. Aluksi vain henkisesti, ikäänkuin saapuva matalapaine olisi lähestymässä horisontin takana.

Ensin keräämme voimia ja heti kun voidaan, alamme toimia konkreettisesti. Teemme aina ennakkoon kaiken vaadittavan, että keväästä taas selvitään. Kevät tarkoittaa tilitoimistossa periodia jolloin toimistolla on aina joku seitsemänä päivänä viikossa neljän kuukauden ajan. Alkaa jo vähän muistuttaa Elelämantereen pingviinien haudontaa.

Viimein aina koittaa vuoden valoisa aika ja Pääsiäinen. Se on se ajankohta, jolloin kevään tilinpäätökset on pääosin tehty ja jäljellä vielä viimeiset veroilmoitukset. Loppusuoralla ollaan siis.

Niille, joiden työ koostuu myös toiminnan kehittämisestä, hiljainen sesonki asiakas- ja viranomaispaineesta tarkoittaa taas tuttua kiirettä laittaa kaikki likoon, jotta jatkuvuus turvataan myös tulevina keväinä. Kaikkia halutaan myös nyt taas muistaa. Halutaan tavata paremmalla ajalla asiakkaita ja yhteistyökumppaneita tai juhlia eri aktiviteettien merkeissä henkilöstön kanssa hyvin mennyttä korkeasesonkia.

Pitää myös muistaa hoitaa fyysistä kuntoa ja ehkä hankkia positiivisia uusia ongelmia vaikka vanhan veneen kevätkunnostuksen muodossa. Elämässä lienee parasta maalisuora.

Easteriisstp 302x400
Img 7437

Juha Leviäkangas

EMBA, hallituksen puheenjohtaja

juha.leviakangas@saatiotilipalvelu.fi